Antiaging SPA studio, Bulevar Nikole Tesle 57, 18000 Niš
(zelene zgrade u naselju iza Elektronskog fakulteta)

Gde smo
Kozmetički salon i studio za negu lica i tela

PRP metoda podmlađivanja

PRP (Platelet Rich Plazma) metoda podrazumeva primenu faktora rasta i matičnih ćelija iz vlastite krvi (krvne plazme). Trombocitna plazma je centrifugat krvi uzete od osobe koja se podvrgava tretmanu, sa visokom koncentracijom trombocita u maloj količini plazme (jedan milion trombocita u 1cm3 plazme). Pored trombocita, u plazmi se nalazi sedam glavnih faktora rasta (GF), i veliki broj matičnih ćelija (stem cells - CD 34).

Ovom metodom iz krvi izdvajamo trombocite sa bogatim faktorima rasta, koji imaju snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji kože.

lekar drzi bocicu krvi okrenutu prema izvoru svetlosti i posmatra separaciju plazmePlazma obogaćena trombocitima (Plateletes Rich Plasma - PRP) koristi se širom sveta za podmladjivanje lica od 2006. godine. Tretman je idealan za osobe koje žele postepeno, ali primetno poboljšanje u teksturi kože, tonusu i boji uz minimalno vreme oporavka ili bez njega. Faktori rasta iz trombocita (PDGF) stimulišu proliferaciju fibroblasta i keratinocita koji, s druge strane, proizvode kolagen i keratin. PDGF imaju značajnu ulogu u stvaranju krvnih sudova, ćelijsku deobu fibroblasta (najbrojnijih ćelija vezivnog tkiva) i u sintezi kolagena i ekstraćelijskog matriksa, čiji glavni sastojak predstavlja hijaluronska kiselina. Proizvodnji kolagena pripisuje se pomoć u korekciji vidljivih efekata boranja, a hijaluronska kiselina povećava tonus kože i njen volumen čime obezbeđuje mladalački izgled.

crtez epruvete sa separisanom plazmom iz krviPlazma se, u zavisnosti od toga kakav efekat želimo da postignemo, može aplikovati površno kako bi se ublažile fine linije i bore, popravila tekstura, kvalitet i izgled kože, ili dublje čime se smanjuju dublje bore, ožiljci, strije i nadoknađuje volumen. Cilj tretmana je stimulacija prirodnih mehanizama podmlađivanja i regeneracije kože što dovodi do stvaranja novog kolagena i ubrzavanja metabolizma u tretiranoj regiji. Posledično, koža postaje čvršća, jedrija, u celini izgleda svežije, sjajnije, zategnutije, bore postaju manje vidljive, popravlja se njena tekstura (pore, ožiljci, pigmentacije). Takođe vrlo stimulativno deluje i na predeo oko očiju i koristi se za podizanje gornjih kapaka, tamnih kolutova oko očiju, kesice, i sl.

Ovom metodom se istovremeno mogu tretirati kako lice, vrat, dekolte, šake, tako i telo (strije, celulit), a zapaženi rezultati se postižu i u okviru tretmana za stimulaciju rasta kose.

izvlacenje separisane playme iy krvi spricem sa povrsine bocice u kojoj je izvrsena separacijaSuština metode je da se koriste sopstveni mehanizmi obnavljanja kože tako da je metoda potpuno prirodna i bezbedna. Ne postoji opasnost od nastanka infekcije niti bilo kojih drugih neželjenih efekata. Može se raditi tokom čitave godine (čak i leti). PRP tretman je krajnje sigurna metoda. Pošto se PRP dobija iz vlastite krvi, ne postoji rizik od bilo kakve alergijske reakcije.

Kakav je postupak?

Od pacijenta u Antiaging SPA studiju uzmemo 10 ml krvi neposredno pre tretmana. Postupkom centrifugiranja izdvojimo trombocitni deo plazme, koji sadrži faktor rasta. Tu plazmu zatim ubrizgavamo u pacijentovu kožu intradermalnim injekcijama ili tehnikom mezoterapije. Plazma stimuliše ćelije kože da se regenerišu i ponovo izgrade mlado kožno tkivo.

Rezultati mogu biti vidljivi već nakon nedelju dana, a konačni rezultat ocenjujejmo posle dva meseca.

Indikacije za primenu PRP metode

  • Podmlađivanje i rejuvenacija kože lica, vrata, deholtea i šaka
  • Korekcija finih linija i bora
  • Povećanje volumena
  • Smanjivanje strija i celilita
  • Podsticanje rasta kose
  • Smanjivanje bora, ožiljaka, pora
  • Korekcija podočnjaka, vrećica ispod očiju i tamne pigmentacije podočnjaka
  • Skraćivanje oporavka i poboljšanje rezultata nakon laserskih tretmana
  • Sportske povrede
  • Terapija parodontopatije u stomatologiji (povlačenje desni sa zuba)

Za najbolje rezultate u podmladjivanju kože, potrebno je uraditi tri tretmana u intervalima od po mesec dana, a nakon toga jedan tretman godišnje. Drugi protokoli važe kada je u pitanju lečenje alopecije, sportskih povreda i parodontopatije.

izgled lica pre i posle primene tretmana lica prp metodom

Ocenite ovaj članak
(8 glasa/glasova)
Još članaka u ovoj kategoriji: « Lipoliza Derma roller »
Ostavite svoj komentar

Popunite sva polja označena zvezdicom (*). HTML nije dozvoljen.

Radno vreme

  od ponedeljka do petka
  12:00 - 20:00
  (vikendom ne radimo)

Bul. Nikole Tesle 57
(zelene zgrade u naselju iza Elektronskog fakulteta)
18000 Niš
Tel: 018 588 699
Mob: 060 588 6990

telefon za zakazivanje

Pošeljno je zakazati termin. To možete uraditi na brojeve telefona 018/588-699 i 060/588-6990

Besplatni pozivi

besplatni pozivi za zakazivanje u kozmetickom salonu Možete nas kontaktirati i besplatno putem vibera i dobiti sve neophodne informacije i zakazati tretman.

Gde smo

lokacija kozmetickog salona